• Natuurlijk, beter slapen!

Zink

Goede nachtrust is om heel veel redenen voor iedereen van groot belang. Helaas heeft een behoorlijk aantal mensen te maken met slaapproblemen, wat grote invloed op uw leven kan hebben. Uiteraard is het belangrijk om bij een slaapprobleem actie te ondernemen, en zink kan hierbij helpen. Zink is een mineraal dat een prominente rol speelt in uw fysieke en geestelijke gezondheid. Daarnaast speelt het ook een rol in uw slaap, hoewel niet direct. De aanwezigheid van zink in uw bloed kan u helpen sneller in slaap te vallen en daarnaast de slaapduur en kwaliteit te bevorderen. Alles over zink en slaap leest u hieronder.

Slaapproblemen verhelpen met zink
Na ijzer is zink het meest voorkomende mineraal in het lichaam. Zink is onmisbaar voor onder andere de werking van de prostaat, botgroei, vruchtbaarheid, smaakbeleving, cognitieve functies en heling van wonden. Ook voor neurogenese is het zeer belangrijk en zink wordt in uw hippocampus gebruikt voor het opslaan van herinneringen. Nog niet lang geleden kwamen onderzoekers erachter dat zink ook een grote invloed heeft op slaap. Meer hierover leest u verderop in dit artikel.

Goede nachtrust is van groot belang
We kijken allereerst naar het belang van slaap. Want hoewel het voor iedereen heel belangrijk is en we het allemaal dagelijks doen, is er nog altijd veel onduidelijkheid over slaap. Zonder slaap kunnen we uiteraard niet overleven en slaapproblemen kunnen medische problemen tot gevolg hebben. Zo heeft u bij een slaapgebrek verhoogde kans op hart- en vaatziekten, overgewicht, diabetes, psychische problemen en concentratieproblemen. Alleen dit al laat het belang van een goede nachtrust zien. Tijdens het slapen geeft u uw lichaam de kans om zowel fysiek als geestelijk uit te rusten om bij het ontwaken weer klaar te zijn voor een nieuwe dag. Het probleem is echter dat veel mensen niet weten hoe ze beter kunnen slapen. Wetenschappers zijn er nu dus achter gekomen dat zink, samen met heel veel andere factoren, hier ook een rol in speelt. Die rol is groter en belangrijker dan verwacht.

Wat is zink precies?
Zink is zoals gezegd een mineraal. Specifieker gezegd is het een spoorelement, net zoals bijvoorbeeld chroom en jodium. Dit zijn mineralen waar een lichaam slechts een klein beetje van nodig heeft. Zink is betrokken bij uw stofwisseling, als onderdeel van enzymen. Het wordt ook gebruikt bij de ontwikkeling van weefsel en eiwitten. Zink is mede verantwoordelijk voor gezonde botten, gezond haar en een gezonde huid. Ook het geheugen, het afweersysteem en de vruchtbaarheid hebben zink nodig voor een goede werking.

Hoe werkt zink en waarom helpt het bij een slaapprobleem?
Zink is dus belangrijk voor goede slaap, maar hoe zit dit precies? In 2009 hebben wetenschappers tijdens een onderzoek het verband ontdekt. Deelnemers aan het onderzoek met hoge percentages zink in hun bloed hadden een goed slaapritme, in tegenstelling tot veel andere deelnemers. Onderzoeken die daarna zijn uitgevoerd hebben ook aangetoond dat een hoge concentratie zink belangrijk is voor goede slaap. Vooral bij kinderen speelt zink een grote rol, waarbij het belangrijk is om te weten dat kinderen die op jonge leeftijd weinig zink in hun bloed hebben op latere leeftijd vaak slaapproblemen ontwikkelen. Mensen met een zinktekort en een slecht slaapritme hebben na suppletie van zink een veel beter slaappatroon ontwikkeld, wat de werking bewijst.

Wetenschappers vermoeden dat bepaalde signalen in uw hersenen worden geactiveerd die helpen om in slaap te vallen bij een bepaald zinkgehalte. Daarnaast lijkt een gezond zinkgehalte de non-REM-slaapfase te stimuleren. In deze fase bent u niet in diepe slaap en droomt u niet, maar krijgt uw lichaam en geest wel de tijd om zich te herstellen. Zink zorgt er niet direct voor dat u in slaap valt, wel verkort het de tijd die u nodig heeft om in slaap te vallen. Daarbovenop wordt de slaapkwaliteit verbetert door een gezonde concentratie zink.

 

  • De kracht van transdermaal
  • De kracht van transdermaal

    Orale producten hebben last van First-Pass-Effect en de biologische beschikbaarheid is slechts 15%. De slaappleister heeft een 4 keer hogere biologische beschikbaarheid (75%). Door de langzame afgifte geeft de pleister een geleidelijke dosis gedurende 8 uur.
    • hoge biologische beschikbaarheid (opname)
    • geleidelijke afgifte in 8 uur
  • [ advertentie ]
  • [ advertentie ]

    SLAAPPLEISTERS
    ONTDEK DE KRACHT VAN DE NATUUR
    • 10 natuurlijke ingrediënten
    • 4x effectiever
    • slow release: geleidelijke afgifte over 8 uur
    • 30 nachten voor € 29,95 (€ 0,99 per nacht!)

    Bestel online

Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker juist werkt.